torsdag 17 mars 2016

Aktieförsäljningar

Sedan sist har jag sålt hela positionen i Seadrill på 45kr med en vinst på över 100%. En tredjedel av positionen i Anglo såldes på 580 pence med en vinst på 70%. Samt sålt hela positionen i NOK på 0,998 NOK/SEK med en förlust på 5%. Samt några mindre småposter i Vale och en Gruvfond såldes med ca 40% vinst. Den minsta aktiepositionen i Songa som rasade 60% igår får ses som en lott utan vinst. Nu sitter jag med torrt krut och inväntar ett större börsras för eventuella köp.

Kommer endast gå in med betydande del av min totala investeringsportfölj om börsen rasar mer än 50% från dagens nivåer. För mig ser det mesta övervärderat ut idag.

Känns väldigt tryggt och skönt att iakta den "galna" marknaden från sidlinjen och endast agera vid de rätta tillfällena. Under tiden avkastar fastighetsportföljen en jämn och stabil 10%ig  avkastning varje år exklusive värdeökningen som är betydligt högre än så.

Imorgon ska jag lägga ut en stor del av mina aktier i det bolag jag byggt upp och som jag bränt ut mig i till försäljning. Om de blir sålda kommer det att minska min stressnivå en bra bit.

Därefter fokus på livets glädjeämnen. God mat, umgänge, kärlek, familj, träning, fest.

Lev väl!

3 kommentarer:

  1. Tack för inlägg, intressant att du inväntar med "torrt krut" - jag brukar själv vara fullexponerad men ligger "bara" börsexponerad till 55% nu. Får jag fråga om din fastighetsportfölj - är det direkt investeringar i USA som det avser? Allt gott!

    SvaraRadera
  2. BLev också intresserad av "fastighetsportföljen". Fridens!

    SvaraRadera
  3. Fina vinster! Håller med dig om att värderingarna på de flesta bolag är på spekuleringsnivå. Kurserna baseras mer på QE-stimulanser än fundamenta. Vart placerar du dina likvider i väntan på bättre priser?

    SvaraRadera