måndag 17 maj 2010

Veckans affärer

Har mycket att göra i de egna företagen och skriver därför inte så mycket här i bloggen. Pengar skall håvas in så att nya investeringar kan ske längre fram.

Sålt hälften av innehavet i VXX (realiserad förlust -10%)
Sålt hela innehavet i TEVA (realiserad vinst 10%)
Sålt en åttondel av innehavet i KMB (realiserad vinst 10%)
Sålt hela innehavet i Genworth Financial (realiserad vinst 700%)

Ökat i
Total (ökningen motsvarade 0,5% av totala portföljen)
Telefonica (0,4%)
France Telecom (0,4%)
Esprit (0,4%)
NSP (0,3%)


Jag ser ett bra värde i telekomoperatörerna TEF, FTE, DT, VOD, ATT, VZ, m.fl. De är lågt värderade historiskt, nära sina lägstanivåer de senaste 5 åren. Direktavkastningen är fantastiskt bra, 6-9%. Verksamheterna är relativt stabila. Det negativa är risker för politiska beslut som minskar intäkterna och teknikskiften inom telekomsektorn. För mig är risk/rewarden attraktiv och jag funderar på att göra en större ökning i France Telecom, Deutsche Telekom och Telefonica. Först behöver jag göra en djupare analys dock, av både bolagen och telekomsektorn.

7 kommentarer:

  1. Var och hur köper man Esprit? Kan man handla på hong kong-börsen via Nordnet eller Avanza?

    SvaraRadera
  2. Ja analysen e viktig

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Tack för en trevlig blogg, men synd att du uppdaterar den så sällan. Givetvis måste affärer prioriteras :)

    Är det Telefonica S.A. Ads och France Telecom Ads på Avanza du handlar - eller handlar du utländska aktier via annan mäklare?

    Mvh
    Hank

    SvaraRadera
  4. Anonym
    Esprit kan handlas via Avanza el Nordnet på Tyska börser.

    Hank
    Ja juste, de som är noterade på NYSE.

    SvaraRadera
  5. cash is king har aldrig varit mer aktuellt. sitter med 30 % likvid och väntar på sämre tider, funderar på att plocka in några högutdelare som SCA, men även Sanofi har gått ner en del, hur har du tänkt och positionera dig på din långsiktiga fortföljen?

    Överdos-den kommande finanskrisen är annars nåt jag rekommenderar alla att se, om ni inte redan har sett den..

    Tony W

    SvaraRadera
  6. Tony W
    Har sålt en tredjedel av mitt största innehav, Kraft Foods efter uppgång med 20% i aktien samt 10% i USD. Dessa pengar är redo för fyndköp om det rasar mer. Har även sålt av VXX efter dagens uppgång samt lite mer i KMB som har gått upp bra tack vare USD uppgången. Hoppas nu att det rasar ordentligt. Har ungefär 30% av portföljens värde redo att köpa för. Sen kan man så klart vikta om också från innehav som t.ex. Astra som inte fallit till sådant som fallit desto mer. Lycka till:)

    SvaraRadera
  7. någon som har en bra förklaring/teori varför just läkemedlsbolag och telekombolag i nuläget går att köpa med en sådan bra direktavkastning ? många ligger ju kring en 5%+

    SvaraRadera