onsdag 22 april 2020

Sälj allt som är fullvärderat

Senaste veckorna har jag ökat kraftigt i korta positioner. Nu utgör ca 20% av portföljen diverse säljoptioner i tex Nasdaq och svenska verkstadsbolag, tex Atlas Copco, Sandvik och Volvo.

De övriga 80% som jag ligger lång i utgörs av REIT's, ca 30%, Oljerelaterat 10%, Cruise lines 10%, MLP's 10%, Diverse land-index 10%, Övrigt 10%. Alla dessa sektorer är mina nya undervärderingscase och de kommer antingen dö ut eller 3-5 dubblas.

Ovan portfölj är dock endast 5% av totalt kapital och jag har fortfarande ca 15% av totalt kapital redo i USD cash. När det rasar ordentligt ska det fyndas loss, precis som jag gjorde 2002-2003 och 2008-2009.

Min tro nu är att vi kommer få se ett ras på 30-60% inom 1-6 månader. Kanske blir det utdraget och pågår 1-24 månader, vi får se. Hur som helst är jag redo att dra stor fördel av detta. Jag rekommenderar alla som läser detta att sälja av sina fullvärderade innehav och köpa tillbaka dem till betydligt lägre priser framöver. Uppsidan idag är endast ca 10% i det mesta, medans nedsidan är 30-60%. Ingen bra risk/reward för att ligga lång i aktier dvs. Iaf inte i USA eller Sverige baserade index och aktier.

Kom ihåg. Köp på botten, sälj på toppen. Inte tvärtom. Just nu är vi fortfarande väldigt nära den tidigare toppen och chansen finns fortfarande att sälja och låsa in fina vinster. Sen köpa tillbaka på botten.

Lycka till!

3 kommentarer:

 1. Hej DM!

  Det känns som det är väldigt positivt momentum på börsen nu, plus att många länder börjar lätta på restriktioner och öppna upp. Vad är det du ser som skulle utlösa ett sådant ras?

  Det ser ju ut som att det, åtminstone på börsen, skulle kunna bli ett väldigt tydligt V-scenario. Om det blir det i den verkliga ekonomin är ju inte alls säkert, men det känns inte som så mycket talar för ett tydligt ras på samma sätt som vi sig i mars?

  /V

  SvaraRadera
 2. V,

  Ingen vet hur det blir men om man går på börsstatistik och en mängd olika indikatorer så är sannolikheten stor för att det kommer att rasa.

  SvaraRadera