tisdag 20 november 2012

Ökar i France Telecom

Nu är värderingen lägre än Telia Sonera 178Mdr SEK vs 180Mdr SEK. Omsättningen är 3 ggr så stor. Vinsten dubbelt så stor. Kassaflödet är minst det dubbla, har dock svårt att hitta ett bra jämförelsemått här.

Antal kunder är ganska lika, 180 miljoner för Telia och 220 för FTE. Dock har FTE en betydligt större del av dessa kunder som man "äger" 100% av och som finns i rikare länder än hos Telia, därav betydligt högre omsättning per kund.

Negativt för France Telecom är högre personalkostnader per kund. De behöver skära ned ordentligt på manstyrkan de närmsta åren, vilket de verkar planera att göra också.

Läste följande presentation och de är synnerligen starka i jämförelse med alternativen i sektorn på många punkter. Sen att de är så mycket lägre värderade gör valet självklart.

http://www.orange.com/en/content/download/6329/92592/version/2/file/20120615+-+FT+roadshow+presentation%2C+Tel+Aviv%2C+new+-+FT.pdf

Att de sänkte utdelningen gjorde antagligen att aktien dök ner ett steg till till otroligt attraktiva nivåer. Jag kan inte stå emot längre. Jag ökar med 50% i France Telecom, nu utgör de över 50% av aktieportföljen. Eller ca 5% av mina totala tillgångar vilket jag är helt bekväm med.