fredag 2 juli 2010

Veckans affärer

Jag har gjort några affärer senaste veckan.

Sålt:
Royal Unibrew (0,3%, avkastning ca 150%)

Köpt:
Eon (Ökat med motsvarande 0,3% av portföljen) 23 Euro
Veolia (+0,3%) 25 USD
Lafarge (+1%) 42 Euro
AkerAsa (+0,3%) 103 NOK
O/K Ostindiska kompaniet (+0,2%) 137 DKK
NSG (+0,5%) 7,27 NOK
NSP (+0,3%) 11 SEK

På tur står att öka i Total, Unilever, KimberlyClark, Diageo, Telefonica, SaintGobain, GDF Suez, Veolia, m.fl. Av svenska bolag har jag börjat snegla på Industrivärden som jag sålde ett gäng på 99 SEK förut och kanske kan det vara värt att köpa tillbaka dem runt 70 SEK om de går ner dit. Även SAAB som jag sålde på 125 SEK kan vara intressant att återköpa om de går ner någon tia till.

Totalt kan jag öka ungefär 40% av nuvarande portföljs värde. Under dippen i sommar har jag kanske ökat totalt med 3-4%. Portföljen som helhet är betydligt mindre volatil än Stockholmsbörsen då USD förstärkningen kompenserat en hel del av nedgången. Den svaga Euron har dock gjort att bolagen noterade i Euro har fallit extra mycket. Därav är de flesta köp i nuläget i Europeiska bolag. Exempelvis Lafarge (CAC40). En av världens största cementföretag som har ca 50% av sin omsättning från emerging markets där tillväxten potentiellt kan bli mycket god de närmsta tio åren.

Jag kommer nu i Juli att resa bort och jobba med fastighetsinvesteringar i Kalifornien. Samtidigt försöker jag hålla ett öga på börsen och fyndköpa mer och mer desto mer det rasar om det nu fortsätter göra det. Jag har även fått i uppdrag att börja förvalta några bekantas pengar vilket jag tänker ta mig an med stor försiktighet.