lördag 19 mars 2011

Uppdatering portfölj


Kära dagbok...

Det var länge sen jag jobbade så här mycket. I princip har det blivit all vaken tid med undantag för någon lördag som idag. Utvecklingen är än så länge över förväntan i de nystartade företagen. I slutet av sommaren vet jag om de har potential att bli riktigt stora. Det är båda jobbigt och kul på samma gång. Kort sagt så är 2011 ett år där otroligt mycket händer i mina privata företag, nu läggs grunden för lång tid framöver. En stabil företagsbas med potentiellt mycket goda kassaflöden etableras. Nästa år blir nog mer av ett övervakningsår då det som byggts upp i år skall vattnas och ansas för att växa i rätt riktning.

Händelserna i Mellanöstern och Japan påverkar inte i nämnvärd grad. Det är endast mindre speedbumps på vägen. Min portfölj verkar röra sig ungefär 0,5 ggr OMX rörelser. Alltså ett beta värde på ca 0,5.

Några affärer har gjorts senaste veckorna.

Köpt tillbaka TEVA till ett 29% billigare pris än jag sålde dem för för ett halvår sedan. Har nu köpt för motsvarande 1,5% av portföljen, delvis för att de är lågt värderade, hög tillväxt, samt hedge till mina andra pharma aktier. Om t.ex GSK och SNY går ner bör TEVA gå upp för TEVA är konkurrent med dem på generics.

Ökat i France Telecom med 10% på 22 USD. En ökning motsvarande ca 0,5% av portföljen. Direktavkastningen närmar sig 10%, intäkterna är stabila. Funderar på att öka ännu mer men det måste då ske på något annat bolags bekostnad så jag avvaktar ett tag.

Sålt XactBear på 26,2 SEK till 1% vinst. Det var nog sista gången jag äger den typen av hävstångsprodukter. På lång sikt förlorar de i värde pga hävstången. Skönt att gå ur med en vinst om än väldigt minimal.